måndag 18 april 2016

Äntligen


Bostadsminister Kaplan avgår, äntligen.
Extrainkallad presskonferens idag vid lunch där en uppenbart pressad och nedstämd statsminister aviserar Bostadsminister Mehmet Kaplans avgång. Inför för att han själv krävt detta utan för att Kaplan själv lämnat in begäran om sitt entledigande som statsministern sedan har godkänt.
Detta är i och för sig upprörande i sig självt men mest anmärkningsvärt var ändå statsministerns krumbuktande kring sitt eget ansvar eller förtroende för sin minister.
Uppenbarligen har man inte kontrollerat ministern tillräckligt innan han tillträdde och statsministern berättar att han kollat alla ministrar så gott han kunnat. Känns lite vagt med tanke på hur många kommentarer och varningar som kommit från de egna leden om Kaplans uttalande och vänner inom de högerextrema grå vargarna sedan tidigare.

Miljöpartiet fortsätter att gräva gropen kring Kaplans åsikter än djupare. Under eftermiddagens presskonferens säger Gustaf Fridolin att Mehmet Kaplan är en av de modigaste och starkaste antirasister han mött. Rimmar illa med uttalanden som att Israeler och nazister är samma sak. Det må vara så att han är en antirasist men i så fall borde han välja sitt middagssällskap bättre och undvika uttalanden som spelas in.

Inga kommentarer: