fredag 30 augusti 2013

Tjuvstart

Riksdagen öppnar officiellt inte förren den 17 september men för den skull är inte Riksdagen stängd.


Utskotten har möjlighet att hålla möten och så valde Miljö- och jordbruksutskottet att göra i veckan. Det var en gedigen lunta med handlingar, väldigt mycket EU ärenden som samlats in över sommaren. Inte helt lätt att komma in i tugget av att läsa handlingar igen ska jag erkänna men det känns skönt att vara igång igen. Riktigt kul att träffa alla kollegorna igen även om vi i alliansen sågs redan förra helgen.

Vatten och kampanj

Varje år genomförs blodomloppet i Västerås, det är en löpartävling på 10 respektive 5 km som startar och slutar på Rocklundaområdet. I år hade Moderaterna som vanligt en vattenstation och ett lag som sprang.


Min kondition är inte den bästa så jag höll mig till att dela ut vatten i år, men nästa år kanske jag springer...
Solen strålade hur som helst och det var fantastiskt mycket folk i rörelse. Jag tror att första killen kom i mål på 35 minuter och sprang en mil....det är nog var det tar för mig att springa/ släpa mig fram 5 km.

Göteborg vs Västerås

I helgen har jag hunnit med 17 timmars tågresande efter Skåneresan. Ja, helt smart har jag inte planerat min helg men åtaganden är åtaganden.
Vi har haft en styrelsehelg med Adoptionscentrum i helgen och den var förlagd till Göteborg. Kul eftersom jag inte har varit särskilt mycket i Göteborg. Problemet uppstod när jag skulle vara tillbaka i Västerås på kvällen för ett arrangemang med Moderaterna i Västmanland...enda sättet att lösa det är tåg sen och sedan tåg tillbaka till Göteborg tidigt på söndagsmorgonen.
Det var med grus i ögonen jag klev upp på söndagen för att åka till Göteborg och till min besvikelse var Pressbyrån stängd och nya UVEN tågen är långt ifrån nya och saknar både kaffemaskin och restaurangvagn...inte bra för mitt morgonhumör.


Ett trevlig dag i Göteborg och sedan på tåget tillbaka hem igen.

Allians MJU i Skåne

Alliansen i Miljö- och jordbruksutskottet gör en massa saker tillsammans hela tiden. Det är inte bara bra för kunskapsinhämtandet det är också bra att lära känna varandra och ha kul ihop. Något som absolut skiljer oss från oppositionspartierna, när såg ni dem senast gör något tillsammans?
Vi har hur som helst haft en gemensam alliansresa till Skåne och till Trelleborgs- och Kristianstads kommun. Vi har tittat på storproduktion och åkt skördetröska.


Vi har besökt en vingård och talat om gårdsförsäljning som ytterligare ett ben i landsbygdens utveckling.





Vi har tittat på Sveriges största biogasanläggning som startas igång med privata medel och utan bidrag!!!





Resan avslutades med ett mycket intressant besök på Absolut Vodka i Åhus. Och nej, vi fick inte provsmaka därför att gårdsförsäljning inte är tillåtet i Sverige. Får Moderaterna bestämma så inför vi det bums.



Oj vad svårt

Oj oj oj, vad svårt det var att komma igång med bloggen igen. Bara för att jag missade att blogga sista dagarna under Almedalsveckan så blev allting fördröjt och sedan rann det ut i sanden.
Men hur som helst jag är tillbaka igen, stort tack till Elenore för sparken i baken att komma igång igen.
Efter det här inlägget så kommer det komma en mängd inlägg för att sammanfatta vad jag gjort den senaste veckan. Eftersom alla uppdateringarna är gamla så kommer jag att hålla dem korta och jag hoppas ni har överseende för detta.
Sommaren har hur som helst flugit förbi i en rasande fart igen. Vi har varit i stugan i Blekinge hela ledigheten, ja helt ledig är vi aldrig.


Telefonen är på och mailen ska kollas men det har varit ovanligt lugnt efter Almedalen och Juli ut. För att sammanfatta min sommar så säger jag, vänner, skrapa och massor av färg. Sommarhus är en fantastisk tillflyktsort men de korta veckor vi har semester går fort åt till att måla och renovera.