torsdag 29 april 2010

49 öre extra, oförskämt!

För en stad som Västerås och för ett län som Västmanland är det helt oförsvarligt att vilja höja bensinskatten med 49 öre som den rödgröna röran vill.

Det är inte lätt att klara sig utan bil, jag vet, jag har cyklat i många år och jag förstår inte hur jag orkade alla dagar. Visst, det går men till vilket pris. Idag hinner jag mycket mer än jag någonsin har gjort tack var min bil, och det är inte billigt som det är redan!

Särskilt hårt slår en höjning av bensinskatten mot småbarnsföräldrar, låginkomsttagare och dubbelarbetande kvinnor. För företagare är det en katastrof och omöjliggör för människor som valt att befolka glesbyggde och hålla hela vårt land levande. Jag är riktigt förvånad över att miljöpartiet har gått med på detta, de om några borde väl känna för glesbyggd och småbarnsföräldrar.
Jag tycker att bensinpriserna är chockerande höga redan som det är och förespråkar en sänkning av skatten i sin helhet och framför allt på alternativa drivmedel som etanol och gas.

Det finns inget dåligt väder?

Äntligen på skjutbanan! För viss gick det bra, för mig gick det mindre bra. Men jag antar att det är en övningsfråga. På bilden skjuter Caroline Högström hagel på en orange lerduva.
Jag står som ett krokigt S när jag skjuter och det är antagligen därför jag inte träffar, skjutledar Fredrik sa till mig att dra ut rumpan till gruppen stora nöje eftersom jag såg ännu roligare ut då, men det bjuder jag på! Jag väljer annars att skylla på det dåliga vädret och min dåliga nacke!


onsdag 28 april 2010

Mycket väsen för ingenting

Landstingsstyrelsen är just avslutad, vissa ledamöter går hem glada och nöjda, andra är mer besvikna.
Själv kan jag känna en besvikelse på landstingsoppositionen idag. Jag sitter inte i styrelsen själv och vi politiska sekreterare är heller inte med på styrelsen så vad jag skriver är saker jag fått återberättade för mig. Istället för att komma med konkreta förslag och konstruktiv politik så gnäller oppositionen på formsaker och majoritetens förslag på förbättringar i landstinget.

I fullmäktige förra året togs en motion om inrättande av landstingets dag. Det ska var en dag av pompa och ståt dit medarbetare, politiker och intresserade kan komma och känna sig delaktiga men framförallt stolta över sitt landsting. Föreläsningar varvas med prisutdelning av medarbetare och arbetslag som gjort bra saker för landstinget. Personal från hela länet bussas in så att alla kan ta del av dagen.

Oppositionen motsätter sig nu detta. Varför, de har inte fått vara delaktiga i processen. De skyller på valår, de skyller på snabba beslut och de skyller på geografi....trist, bakåtsträvande och småsint säger jag.

Nytt i bokhyllan, Berättelsen om Sverigedemokraternas väljare


Rykande ny och färskt från Timbro ramlade in idag. Precis som vanligt, först fram får först låna!

Jag skulle vilja rekommendera alla som vill ta debatten om och med Sverigedemokraterna i valrörelsen att läsa den här boken. Den ger en hel del kött på benen i förståelsen för varför människor gör valet Sverigedemokraterna i valet.

"Folkhemspopulism - Berättelsen om Sverigedemokraternas väljare

Bilden av Sverigedemokraterna är väl känd: Våldsamma rasister med åsikter som strider mot de världen vårt samhälle bygger på. Högerextremister som drömmer ett reaktionärt, antidemokratiskt samhälle.

Men är det verkligen så? Vad ligger bakom partiets framgångar? En fördomsfri granskning, baserad på djupintervjuer med Sverigedemokraternas väljare, avslöjar ett helt annat mönster.

I stället för högerextremism framträder bilden av ett populistiskt mittenparti. Istället för den avvikande och extrema dominerar välbekanta idéer om folkhemmets trygghet, strävan efter likhet och övertygelsen efter likhet och övertygelse om att Sverige har en unik plats i världen.

Här finns tydliga paralleller till Danmark. Erik Meier Carlsen drar lärdomar av framgångarna för sitt hemlands Dansk Folke-parti, partiet som är Sverigedemokraternas främsta förebild.

Markus Uvell tar avstamp i sin erfarenhet av de svenska opinionsklimatet och spårar Sverigedemokraternas ideologiska rötter.

Kanske är det farligaste med Sverigedemokraterna just att deras väljare inte är extremister, utan snarare som folk är mest? Vad säger det om Sverige? Och vart leder svensk politik.

Folkhemspopulismen är inte en bok om Sverigedemokraternas chanser inför valet 2010, utan om det land som skapat partiet. Och det har vi alla ansvar för." Text från Timbro

tisdag 27 april 2010

Debatt med NHR


Tomas Högström (M) i debatt om läkartillgänglighet med neurologisk kompetens. Debatten var på Neurologiskt Handikappades Riksförbund´s (NHR) konferens i Västerås idag.
Debatten handlade väldigt mycket om resursfördelning inom vården och hur man maximerar inom befintliga resurser. Vården i Sverige har en tendens att osthyvla när det ska sparas och på så sätt skapas inte en ny organisation med nya tankesätt.
Inom vårt landsting pågår en hel del just nu men det finns mycket kvar att göra och det finns två sidor av alla mynt, i vårt fall så är det politiken på ena sidan och verksamheten på den andra.

En eftersökshund?


Arbetet med att bli jägare rullar vidare. På onsdag börjar skytteträningen inför skytteprovet. Det har varit en lång väntan på att skjutvallen ska bli snö, is och vattenfri men nu är det äntligen dags. Jag ser verkligen fram emot detta och håller tummarna för att min nacke och rygg ska orka med, diskbråck och skytte går nämligen inte så bra ihop har jag upptäckt.
Eftersom allting som har med skog, vatten, hundar och natur är så roligt så har jag börjat en ny kurs, eftersök. Igår kväll var första träffen för mig och min olydiga Malamute (som är en släd hund och ingen jakt hund).

Det gick fantastiskt bra och det finns hopp även för den här hunden. Han skötte sig exemplariskt dessutom och det ska bli kul att fortsätta för att se om det kan vara något för honom, annars lär jag mig ett och annat inför köpet av en egen hund i framtiden.

Gunvor Svensson Lundkvist

Det är aldrig roligt att städa, sortera och röja i dödsbon men det måste göras. Min älskade mormor gick bort för ett år sedan och familjen har haft så mycket att göra att tiden inte funnits att ta hand om hennes hus och tillhörigheter förrens nu. Denna helg har därför varit storröjningshelg, jag har inte hunnit vara med så mycket som jag hade velat men jag har varit där så mycket det gått.
Det finns så mycket saker jag skulle vilja ha men det går inte, jag har ingen plats helt enkelt. Jag hamnar lätt i fällen att behålla för mycket saker. Saker som påminner om mormor, saker jag och mormor haft en relation till eller bara saker som är trevliga att få ärva.
Min mormor var en känd skulptris och medaljkonstnär och hennes hem är fullt av skulpturer, medaljer och tavlor. Är det någon som vill köpa eller ha ett exemplar av hennes två böcker så säg till.


100 dörrar i Barkarö

I strålande solsken åkte ett gäng moderater ut till Barkarö i Västerås för att knacka dörrar och prata politik. På några få timmar knackades över 100 dörrar och samtal i dörrar, över häckar och på cykelbanor har genomförts.

Vi har fått information om småsaker som lätt går att fixa i området. Vi har fått med oss större frågor som tågtider till Stockholm från Västerås och utspel från regeringen och vänsterexperimentet. Allt som allt var det en riktigt lyckad dag och jag ser fram emot många fler dörrar att knacka i Västmanland framöver.

lördag 24 april 2010

Rätten till vård - för vem?

Rätten till vård i Sverige för alla oavsett inkomst, bostadsort eller ursprung känns självklar och jag tror att alla partier håller med om det. Ja kanske inte alla förresten, det finns ju något parti som kandiderar till riksdagen som kanske inte håller med!
Men det är inte så självklart i alla lägen, papperslösa gömda flyktingar till exempel är knepigt. Frågan hanteras godtyckligt och olika över hela Sverige.

Nu tillsätts äntligen en utredning av regeringen för hur Sveriges alla landsting ska hantera frågan framöver då det idag sakna lagstiftning inom området. Erna Zelmin chef för Rättsmedicinalverket är utsedd till utredare. Utredningen omfattar asylsökande, gömda och papperslösa flyktingar. Jag väntar med spänning på vad hon kommer fram till eftersom frågan varit en het potatis även i Landstinget Västmanland. Vi har kommit fram till att vi ger akutvård till alla men ibland räcker inte det och människors liv och hälsa står på spel, detta mot att vi behandlar människor som bryter mot lagen genom att gömma sig från myndigheten och det beslut om uppehållstillstånd som givits.

fredag 23 april 2010

Vi vill ha mat nu



Vilken superdag

Det är en lång dag idag och den är inte slut ännu. Vi vill gärna gå igenom alla saker som vi har hunnit göra i majoriteten under den här perioden och planera vad vi ska hinna göra mera innan perioden är över. Det har tagit lång tid och vi har inte hunnit igenom hälften av vad vi borde.

Tidsschemat är för länge sedan spräckt och det kan jagbara tolka som att vi helt enkelt har hunnit göra otroligt mycket på väldigt kort tid i den här majoriteten, det bådar gott inför nästa period!

Själv känner jag nu att huvudet bultar och nacken värker och det är nog ett resultat av att ha varit på spänn hela dagen. För min del blir det en kort middag ikväll och sedan hem och sova tidigt.

Landstingsmajoriteten konfererar

Majoritetskonferens på Hakonsgården i Västerås i strålande solsken dagen till ära. Vi kommer hålla på i dagarna två för att ta fram den bästa landstingsplan vi kanför de kommande tre åren.

torsdag 22 april 2010

Rapport från fullmäktige

Det blev en riktigt lång dag i fullmäktige i går. Vi börjar nio på morgonen och att då hålla på ända till 18.00 är länge.

Det var stora och viktiga frågor som diskuterades, allt gick inte som jag hade önskat men så är det med demokrati. Man får inte alltid som man vill.
VLT gör idag ett stort reportage om förtroendemanna organisation och den debatt som var. Argast var pensionärerna, särskilt de pensionärer som både ingår i rådet och sitter i fullmäktige för Socialdemokraterna.

Roligast var när Tomas Högström kommenterade en tidigare talare som påstått att det inte fanns några pensionärer i fullmäktige och vid en enkel handuppräckning kan man konstater att det finns en hel del pensionärer i fullmäktige. Skulle vara kul att göra samma sak på ledamöter under 30 och ledamöter med barn under 18. Det kommer inte vara så många, så de behöver kanske ett råd för att få komma till tals!

Ut med vinterskorna igen



onsdag 21 april 2010

Annicka Engbom talar Svenskt försvarak


Vad är svenskt försvars? Så inleds kvällens talarkväll med MUF Västmanland. Sverige har en lång tradition av alliansfrihet och det är en anledningen till vår historia av självförsörjning av vapenindustri.

Vi ska vara stolta över vårt försvar. Vi har en försvarsmakt som fungerar både utomlands och inrikes. Men allt kan bli bättre och effektivare. Vi måste på allvar börja diskutera vad försvaret ska göra i framtiden och för vem.

Ungdomar är inte dumma i huvudet

Fler och fler skolor vägrar släppa in politiska partier och dess ungdomsförbund på skolorna för att debattera och informera om sin politik. Ämnet är högaktuellt då valet närmar sig med stormsteg.
Orsaken till detta kan diskuteras, de flesta skolor skyller på oordning, nedskräpning och propagandaspridning. Detta tror jag är ursäkter för andra rädslor. Skolorna är helt enkelt rädda för vissa partier och vissa åsikter Då skulle man kunna tro att skolorna inte tror på ungdomars intelligens att kunna välja och analysera själva och detta är i så fall en kritik mot skolorna själva.

Det är viktigt att politiken finns närvarande i människors vardag, så även unga människors vardag och det är skolan. Skolan har dessutom ett uppdrag att undervisa om samhället och dess beslutsfattare Att ungdomsförbunden finns närvarande på skolor är extra viktigt för att prata med unga människor om unga människors vardag, det är dessutom ett bra tillfälle att intressera och aktivera fler människor i politiken och det är ett måste för demokratins fortlevnad.

Att inte tillåta politik på skolorna är med andra ord samma sak som att säga att unga människor är dumma i huvudet och kan inte analysera information och fatta egna beslut. Dåligt och fegt av skolorna. Som tur är så är inte ungdomar dumma i huvudet och ungdomsförbunden fortsätter sitt arbete ändå. Igår var Moderata Ungdomsförbundet utanför Rudbeckianska skolan i Västerås eftersom de inte fick komma in på skolan så befann de sig på cykelbanan utanför, där värvades 23 nya människor för kampen om fred, frihet och demokrati i världen.

Teater Västmanland går med underskott

Då är vi igång, och vi startar med ett brak. Det är stora och viktiga punkter idag. Bland annat ska det beviljas ansvarsfrihet, tas patientavgifter och beslutas om landstingsorganisationen för den kommande perioden.
Frågan om ansvarsfrihet för Landstingets olika verksamheter ska nu tas efter redovisning från revisorerna. Landstingsrevisorerna har haft en lång dragning och föreslår ansvarsfrihet för alla verksamheter men med en särskild anmärkning på Teater Västmanlands som återigen inte håller budget. Två alternativ står nu mot varandra, för ansvarsfrihet och mot ansvarsfrihet. Votering är att vänta.

Jag tycker det är bra att Teater Västmanland får en anmärkning, budget ska hållas. Teatern är en politisk styrd verksamhet och då är det viktigt att politiken gör en markering när direktiven bryts. Att teatern nu år med underskott beror på en mängd olika saker som teaterstyrelsen inte kunnat påverka. Det är bra att frågan tas upp i fullmäktige och diskuteras men att gå så långt som att inte ge teaterstyrelsen ansvarsfrihet är inte jag beredd att gå.

tisdag 20 april 2010

Ännu flera väljare


Moderaterna ska inte bara knacka dörr den här valrörelsen vi ska synas och höras överallt den här valrörelsen.

Ikväll presenterar partiombudsman Ulf Nygren Västmanlands kampanj. Den här valrörelsen blir viktig det kommer bli en strid om väljarna och deras förtroende.

"Andra sidan är ni klara" - nej vänta!

Så har våra vänner socialdemokraterna targit sitt valmanifest för landstinget i helgen. Spännande, de har släppt ett pressmeddelande med lite information.

Två spännande saker, max fyra timmars väntetid på akuten och akutläkare på akuten. Hummm, innebär det att den som kommer till akuten blir påtittad av en sköterska i triagerummet precis som det är nu och sedan kan få vänta hur länge som helst. Triagerummet finns redan och vänta det har patienter och väljare i Västmanland gjort tillräckligt länge med socialdemokraternas politik.
Nästa spännande nyhet är akutläkare på akuten. Ett riktigt bra förslag, men det har sina brister. Just nu finns det inga akutläkare och det kommer inte finnas på sju år, för det är den tid det tar att utbilda en akutläkare och under tiden så får patienterna vänta.'

Den röda tråden är med andra ord hittills "trumvirvel" - väntan- i socialdemokraternas politik. Jag ser verkligen fram emot att få läsa resten av valprogrammet nu.

måndag 19 april 2010

Hållbar balans i folkkyrkan


Jag sitter på Kyrkbacksgården, det är dags för Domkyrkans kyrkoråd igen. Jag tycker att vi har kyrkoråd lite väl ofta men det beror nog på att jag är van vid landstingsfullmäktige bara sex gånger per år.

Idag har prästen Jerker Alsterlund inlett med en föredragning av sin kommande bok om hållbar balans i folkkyrkan. Arbetet handlar om kyrkans framtid. Det är ett oerhört viktigt arbete för Svenska kyrkans framtid. Mindre än 5% av kyrkans medlemmar är aktiva i det dagliga arbetet i kyrkan. Resterande 95% betalar in sin kyrkoavgift och kommer nästan bara i kontakt med kyrkan vid bröllop, begravning, dop eller kris. Dessa tillfällen är viktiga i sig men en modern kyrka behöver vara maximalt tillgänglig och det är precis vad det här handlar om.

Nytt i bokhyllan

Det har landat en ny bok från Timbro i Moderaternas bibliotek på landstinget. Som vanligt är det först till kvarn som får läsa. den är snyggast hittills, lila och silverglittrig!
Tryggare kan alla vara
Små och stora kriser inträffar varje dag. Kylskåp går sönder, fabriker läggs ner, läkare lämnar dystert sjukdomsbesked.
Politiker vill begränsa skadorna och försöker minimera kriserna för medborgarna. Men vad kan de egentligen föra för att skydda oss? Ett kollektivt skyddsnät spänns upp, men för dem som trillar igenom blir fallet hårt. Utebliven a-kassa eller en trasig värmepanna kan då gå från liten kris till skor katastrof.
I "Tryggare kan alla vara" diskuterar och föreslår Dick Kling reformer för ett stöttåligare Sverige, där människor och företag själva kan parera olika typer a kriser. Målet är trygghet på riktigt, oberoende av det politiska och ekonomiska dagsläget. Medlet är integritet och pengar på banken istället för blankettbyråkrati och handläggares godtycklighet.



Tack Salamoderaterna

När jag åkte från Västerås igårkväll sken solen trots mörka fläckar på himlen, men under resans gång han jag köra genom dimma, duggregn, ösregn, hagel och sedan solsken igen. Våren är ombytlig minst sagt.

Det gick bra i Sala, en grupp glada partister mötte upp mig på Måns Ohls Värdshus dit jag var inbjuden för att tala om landstingspolitik och riksdagspolitiken. Min plan var att prata mest rikspolitik eftersom jag just kommit hem från kommunla rikskonferensen med en massa bra idéer för framtiden. Men så blev det ju inte, och det borde jag ha vetat. Han man en landstingspolitiker framför sig så passar man naturligtvis på att ställa frågor om landstinget och saker däromkring.
Vi hade en trevlig dialog där allt från stambyten på Sala lasarett till vinklingar i lokalmedia avhandlades. Jag har även göra en high speed information om dörrknackningskampanjen i länet.

Tack för inbjudan Sala, jag kommer gärna tillbaka.

söndag 18 april 2010

Våfflor och förberedelser

Efter en lång och intensiv helg i Göteborg var det riktigt skönt att få komma hem och sova i sin egen säng. Jag känner mig fortfarande inte helt bra så efter en tallrik soppa kokad på resterna ur mitt kylskåp somnade jag med Moderaternas kampanjhandledning på magen.
Idag är en ny dag och jag känner mig piggare. Om några timmar ska jag besöka Moderaterna i Sala och tala för deras medlemmar. Temat är landsting och riksdag.
Nackdelen med att bo i lägenhet är att bristen på trädgård och eftersom solen lyser mot en askfylld himmel så befinner jag mig nu hemma hos mamma och hennes trädgård. Som tur är så bjuds det idag på våfflor hos mamma och det säger jag inte nej till, kombinationen av våfflor och politik blir dessutom en bra förberedelse inför kvällen tal.


lördag 17 april 2010

Utanförskapet inom Moderaterna


Det är många moderater här idag, så många att alla inte får plats.

På väg upp till Stadsministerns avslutningstal fastnade jag i JHS montern för att diskutera internationellt besök i Västmanland under valrörelsen. Detta ledde till att jag och landstingskompisen Johan Widén inte fick plats i stora salen. Nu står vi tillsammans med ett hundratal andra vid en stor tv skärm och lyssnar på talet.

fredag 16 april 2010

Saker du inte visste om vår ministrar!

Dagen på Svenska Mässan i Göteborg fortsätter. Jag var rädd för en torr paneldebatt efter Anders Borgs fantastiska tal men vad fel jag hade. Förutom att alla moderata ministrar äntrade scenen så togs även alla nya talespersoner upp på scenen. Nej inte alla Carl Bildt har varit i London så han kom försent och försökte smyga upp lite diskret...det blev inte så diskret.

Eftersom det inte är några främlingar för oss i panelen som nu består av 20 personer så valde dagens moderator Lars Lindblad och Catharina Elmsäter Svärd att berätta om saker som vi inte visste om våra ministrar. Lena Adelsson Liljeroth har skrivit en barnbok om en krokodil tillsammans med sin man. Anders Borg övar fjällvandring genom att dra ett tungt lass i politiken, Ewa Björling har alltid kondomer i handväskan som hon gladeligen delar ut vart hon än är i världen. Men roligast var allt att Fillippa Reinfeldt har sjungit opera och Lars Hjelmered har vigt Janne Josefsson!

Fega politiker vinner inga val


Mitt första seminarium denna rikskonferens handlar om sociala nätverk och vikten att att ständigt kommunicera i en snabb värld.
Jag inser att min stolsrad är fylld av människor som twittrar, bloggar och fyller sidor på facebook redan nu, kul. Internet är aldrig långt borta, omgivningen är fylld av telefoner och datorer med Internet uppkoppling och jag ska göra mitt bästa för att uppdatera bloggen med politik och skvaller under konferensen.
Pär Henriksson som är kommunikationschef hos Moderaterna pratar om vikten av en öppen och direkt dialog med människor.
Fega politiker vinner inga val är ett budskap som jag tar med mig härifrån!

Rikskonferens 2010


Efter en tids sjukdom är jag tillbaka i vardagen igen. Min vardag är aldrig kontorsarbete 9 - 5 så idag och imorgon är jag i Göteborg tillsammans med 2300 moderata kommun och landstingspolitiker från hela landet. Under två dagar ska jag lyssna på ministrar, sakkunniga och goda exempel från hela landet.

Kommunala rikskonferensen brukar vara en riktig vitamininjektion. Rikskonferens har vi varje år men eftersom valet närmar sig med stormsteg är konferensen lite annorlunda än vanligt. Det är riktigt roligt med en valkickoff i den här dimensionen med ett naturligt fokus på kampanj och valrörelse. Men visst blir det lite frikyrkovarning på oss när vi står upp och jublar över att stadsfinanserna stärkts och bättre konjunkturläge i världen. Frikyrkor och politiska partier har en hel del gemensamt vi brinner båda för något. Sen tror jag att det är lite enklare att vara politiker än frikyrkopastor, även om vi båda jobbar i förtroendebranschen så kan vi efter fyra år verkligen visa på att vi har gjort skillnad i verkligheten.

fredag 9 april 2010

Tro-vetskap-tyckande


Under eftermiddagen har Landstingsfullmäktiges ordförande, Stefan Johanson hållit informationsmöte. Mötet vänder sig till landstingets olika rådsrepresentanter för att informera om den nya förtroendemanna organisationen.

En del av förslaget går ut på att landstingets tre råd lägs ned och ersätts av ting. Tingens utformning är inte klar ännu och nu har råden möjlighet att påverka. Tyvärr tar dagens representanter inte tillvara på tillfället att utforma tingen, istället är man bitter över att råden försvinner istället för att se möjligheterna med det nya!

Nytt sammarbete?


Landstinget har skilda parkeringar för personal och besökare. Idag hittade jag den här bilen på parkeringen, jordbruksverket, distriktsvetrinärerna. Är detta montro ett nytt sammarbete.

torsdag 8 april 2010

Man ska inte behöva vara rädd

Sitter och slötittar på debatten om mordet i Landskrona på Agenda just nu. I grund och botten är det ett konstigt debattämne, det ska inte handla om själva mordet utan om otryggheten i Landskrona...gissa vad det handlar om.
I publiken finns representanter från politiken och från allmänheten blandat med företrädare för de olika religiösa samfunden. Det finns naturligtvis ingen som tycker att mord är bra, alla vill känns sig trygga och ingen har något konkret att säga.

I grund om botten handlar problemet om att individer inte kan röra sig i samhället på ett tryggt och säkert sätt och det betyder att rättsväsendet inte fungerar. Lösningen tror jag är två, dels måste samhället straffa dem som bryter mot lagar och regler, dels måste anledningen till problemen finnas och lösas.
En nyckel till anledning är säkerligen sysselsättning, jobb och försörjning. Återigen en viktig anledning till att arbetslinjen är en sådan viktig fråga för Sverige.

Retorik i Hallstahammara


Moderaterna och Alliansen i Hallstahammar har ikväll bjudit in till retorikutbildning. Vi befinner oss i Elsbodahuset och retorikern Love Swartz håller i föedraget.

Jag har en hel del att lära om konsten att tala och föra ut budskap. Jag har gått en mångd utbildningar men det finns alltid nytt att lära och öva på, perfekt blir man aldrig.

Egentligen borde alla politiker få gå på retorikutbildning inan de får prata inför folk, tråkiga och enformiga politiker i talarstolen är som ett sömnpiller. Fast det är klart för vissa räcker det inte med retorik. När jag lyssnade på Tomas Östros i tv härom dagen kommentera Anders Borgs stadsbidrag kan man snabbt konstatera att han skulle behöva en charmkurs också!

Kampanjplanering för Västerås

I gårkväll hade min Moderatförening Badelunda-Lundby-Skerike styrelsemöte igen. Vi är ett härligt gäng med en massa idéer och kraft. Igår la vi en bra utförande planering för tiden fram till valet.
Vi fick möjlighet att diskutera kommande satsningar i vårpropositionen, statliga bidrag till kommun och landstingssektorn och alla bra saker som pensionärerna fått del av under Moderaternas ledning i regeringen.

onsdag 7 april 2010

Tack


Det är kul att fylla år.
Tack för alla gratulationer, hälsningar och presenter.

tisdag 6 april 2010

Populism eller bara dumhet?

Det har varit påsk även på landstinget och livet rullar vidare, men en lite skandal har det allt varit sedan sist.

Under landstingsstyrelsen i onsdags gick ett förslag fram från en enad politik med förslag på organisationsförändringar i landstinget. En parlamentarisk utredning har under lång tid tittat på den politiska organisationen och tillslut kommit fram till ett förslag som alla varit nöjda med. Förslaget innebär att att fullmäktigeförsamlingen blir den samma i antal. Utskotten blir kvar men med ett större omfång än vad de har idag. Landstingets pensionärs-, handikapp- och barn och ungdomsråd försvinner och ersätts med ting som ligger under utskotten.
Men i sista sekund ändrar socialdemokraterna sig och vill inte längre utveckla råden, de vill behålla dem i dess nuvarande form.

Dåligt, är detta ett sätt att säga att man inte varit tillräckligt engagerad i frågan innan eller ett sätt att vika sig när det blåser. I min värld luktar det lite populism och osäkerhet. Är det så man har tänkt att sköta landstinget under nästa mandatperiod så är det nog fler än förra gången som väljer att rösta på den styrande majoriteten.

Långledig


Vilken härlig påsk jag har haft i Blekinge, jag hoppas att ni haft det bra med.


Jag har sovit, ätit, sovit och sovit...och jagat katten. Min påskpresent till familjen är en katt, han heter Cisco och kommer från Norberg. Han ylade hela vägen från Västerås till Hallabro men väl på plats verkar han stormtrivas. Ett helt hus helt för sig själv utan en massa hundar som jagar honom...bara en dammsugare, för det är en hårig liten sak.
Vårvärmen verkar ha kommit till hela Sverige, nog för att det ska ha snöat lite i Västerås medans jag varit borta men det var inget jag märkte av när jag kom hem igår. Små knoppar börjar märkas på träden och de första blommorna har börjat titta upp i trädgården.